torsdag 24 september 2009

Semester

Så är jag tillbaks i bloggvärlden och kajakbygget efter ett långt uppehåll. Jag och Samuel (min galne mellanson) har varit på en liten semester, vi har varit norden runt, när jag kom tillbaks till Glimåkra hade vi kört 460 mil, ja vi är lite galna men vi trivs med att vara det.
Först hälsade vi på Roland o Carita utanför Uppsala, Roland är min skolkamrat från högstadiet. Därefter körde vi upp till Skellefteå för att träffa Annica, vi var klasskamrater för 32 år sedan när vi gick på Glimåkra folkhögskola och har inte träffats sedan dess, det kändes inte som det var så längesedan, fantastiskt roligt.
Sedan gick färden upp till Tornedalen för att hälsa på min kusin, han bor på finska sidan. På väg till Trondhiem blev det först uppehåll strax utanför Östersund för att titta på en husbil, inte vilken husbil som helst, förmodligen europas första, byggd på en Saab 92.
Nu hägrar Åreskutan o Tännforsen, vi övernattade vid Tännforsen. Vi hyrde en hytt med fjordutsikt strax utanför Trondhiem, skillnaden mellan ebb och flod var ca 2meter. Atlantvejen, därefter Trollstigen och Geiranger, ja det är så fantastiskt att få uppleva denna vackra del av Norge.

2 kommentarer:

  1. Låter som en häftig tur! Fin husbil, även om det inte är allra senaste modellen ;)

    SvaraRadera
  2. Det var verkligen en häftig tur, o vi fick åka en tur med husbilen oxå. Vilket härligt sound det var från tvåtaktaren, o vi var uppe i 80 km på E14. det var många som gjorde stora ögon.

    SvaraRadera