måndag 23 mars 2009

Det ljusnar





I lördags kom min svåger hit, vi hade årets andra paddeltur i Immeln, den första var på juldagen. Sedan la isen sig.
Det var en aningen mulet när vi startade från Breanäs, vi rundade fars nabbe sen paddlade vi norrut med kurs mot Ekehultsån.
Vi kom halvvägs upp mot sjön Jämningen, där blev det stopp för det låg träd rakt över ån. Det var bara att vända, färden gick vidare mot Brotorpet, därifrån kan man komma vidare till sjön Raslången, men det får bli en annan gång. Det blev fika där, nyponsoppa och mackor. Vi var ute i nästan 5 timmar, vädret blev bara bättre.
När vi kom hem var bastun varm och efter det var maten klar. Vilken härlig dag.
Brotorpet

Igår kväll var jag på forsättningskurs i eskimåroll, så nu har jag lärt mig grunden nu ska jag bra träna så jag kan göra den utan att tänka, men det är långt dit, och kallt.

Nu börjar jag se väggarna i källarrummet där det ska byggas, det ljusnar. Kanske kan jag börja i slutet av veckan.

tisdag 17 mars 2009

Ogjort arbete








I söndags (15/3) kopierade jag av ritningen till spanten på något genomskinligt papper som jag skulle föra över till spånskiva, det tog ca två timmar. Det var alldeles onödigt kom jag fram till när jag läste beskrivningen lite noggrannare.





Så ikväll (17/3) har jag gjort som beskrivningen säger och det verkar vara det lättaste.



Alltså: för att föra över linjerna från ritningen till spånskivan, sticker jag små hål med sylen genom ritningen. Detta är ena halvan, för att få andra halvan vänder jag på ritningen (baksidan upp) och sticker genom hålen som är gjorda










För att lättare se var hålen är har jag ritat i med
blyertspenna.










Fredag 20/3








Idag har jag sågat ut spantmallarna, så nu skulle jag kunna börja att bygga men jag måste först röja färdigt i källaren.
Ja och så måste jag ta upp ett hål i väggen, det ska sättas in ett fönster ( jag har markertat där fönstret ska vara) för att kunna ta in de långa brädorna och listerna. Sedan någon gång i framtiden ska den färdiga kajaken kunna tas ut.

lördag 14 mars 2009

Tidsoptimist

Inget nytt under solen, dygnet har bara 24 timmar, jag tror att jag ska hinna med så mycket och det gör jag, fast inte riktigt det jag har tänkt mig.

Jag var hemma hos Nicklas i onsdags ( min arbetskamrat) vi sågade lister
5x18 mm, en del över 6meter långa, en del kortare, de ska bli min kajak, det känns som en bra början




Källaren där jag ska bygga i är fortfarande ett kaos, vet inte var allt ska bli av.


Nu ska jag hem till till Anders N. o hjälpa honom att skruva gipsskivor i taket på hans nya verkstad, så går denna dagen till det, men vad gör det i ett evighetsperspektiv.

måndag 9 mars 2009

I begynelsen skapade.............................

Hej
Här har jag tänkt att visa mitt kajakbygge, Njord heter modellen som jag ska bygga.
Den är ritad av Björn Thomasson
http://www.thomassondesign.com/ är hans webbadress där kan du hitta det mesta om kajaking.
I nu läget måste jag röja i källaren där bygget ska ske, där är grejer som vi sparat i ca 20 år.
Vad ska sparas, vad ska slängas, det är inte lätt att veta men jag har börjat. Jag är tidsoptimist och har tänkt att börja bygga i slutet av denna vecka, får se om det håller............